Nenáročný recept, se kterým sklidíte úspěch nejen u rodiny, nýbrž i u přátel. Radost z dobrého jídla i pochvalné recenze hostů, to není žádná samozřejmost. Musíte vědět, jak je potěšit, ale současně není podmínkou, abyste se stali legendou mezi šéfkuchaři. Připravit si pochoutky můžete i jako začátečník, musíte však znát tajemství kvalitních ingrediencí. Nechte si proto poradit, neboť je to právě Itálie, která je kuchařským talentům doslova a do písmene zaslíbenou zemí.
Dobroty napříč Apeninským poloostrovem
Začneme? Tak dobře, rizoto je už vlastně zkušeným veteránem Itálie, ale musíte použít kvalitní rýži a nezapomenout na další ingredience, mezi něž se řadí například bílé víno, šalotka a nesporně také olivový olej, přidat také můžete lanýže, další ze středomořských perel. Svou práci odvede také máslo, když se řekne rizoto, máte před sebou skutečně pestrou symbiózu chutí a vůní. Pokud se ale budeme bavit o zemi, kde jsou nejzajímavějšími turistickými zastávkami Řím, Florencie, Benátky a Milán, začne nám být jasné, že nejen rizoto je dominantní. Představme si proto další z receptů, co se záhy proslavil po celé Evropě. Kdo by ještě dnes neznal tenké provázky, co se s takovou lehkostí namotávají na vidličky?
Špagety aglio olio jsou určené pro letní odpoledne, kdy se nám nechce připravovat náročná jídla, a přesto bychom si rádi dopřáli něco zajímavého. Hotovo může být už za pár minut, stačí k tomu ještě trochu parmazánu, petržele, česneku a chilli. Nenáročné na přípravu a báječné na chuť, takové jsou tyto věhlasné recepty. Do jejich rodiny patří i velmi oblíbená varianta restauračních zařízení, tedy Carbonara. Dejte si zdravé polévky nebo další lehká jídla, ochutnejte pražmu a vyzkoušejte, jaké to je, když se stravujete takzvaně po italsku. Prémiový olivový olej od Olivum.cz vás provázej!