Každá provozovna, která se zabývá výrobou potravinářských produktů, musí být vybavena kvalitním a zdravotně nezávadným inventářem. Pokud dochází k tepelné úpravě pokrmů, pak je základem gastro plynový sporák. Ten musí vynikat především promyšlenou a odolnou konstrukcí i dokonale propracovanou funkčností. Kvalitní dodavatelé gastro zařízení vám mohou fundovaně poradit, jaký typ se nejlépe hodí právě pro účely vaší kuchyně.
- Do profesionálních kuchyní se dodává nejen klasická varná zařízení, ale také moderní konvektomaty, které ušetří mnoho času i práce s přípravou jídel.
- Nezbytností jsou také různé druhy smažících pánví, fritéz, grilů a dalších zařízení na teplené zpracování surovin.
Na výrobu zařízení pro účely moderních kuchyní a provozů se převážně používá prvotřídní potravinářská ocel, která nejen, že vypadá velice luxusně, ale také vyniká vysokou odolností a snadnou údržbou. Potravinářská ocel je také hlavním materiálem při výrobě dřezů, stolů, regálů a dalších součástí kuchyňského vybavení.
Vhodné rozmístění je zásadní
Důležitou stránkou při zařizování profesionálních kuchyní je nejen praktické gastro vybavení, ale také jeho vnitřní uspořádání. Musí být natolik praktické, aby nemusel udělat personál doslova ani jeden zbytečný krok navíc.
- Každý kuchař vám potvrdí, že příprava jídel je nejen o preciznosti, ale také o rychlosti.
- Proto musí být všude blízko a vše hned po ruce.
Z tohoto úhlu pohledu je tedy přínosné kontaktovat odborného poradce, který navrhne konkrétní gastro provoz s ohledem na všechny parametry. Využití poradenské služby má ještě jednu velkou výhodu. Budete mít totiž jistotu, že pracovníci z hygienického dohledu neshledají žádnou závadu a vy se budete moci v klidu věnovat přípravě gastronomických výrobků. Vaše gastro provozovna bude na každý pád dokonalá.