Když se rozhodneme pro nákup kavárenských stolků, měli bychom si rozhodně dobře rozmyslet, co od nich očekáváme a co očekáváme od nově zakoupeného nábytku.
Jaké jsou vlastnosti dobrého kavárenského stolu?
- vysoká kvalita – kavárenské stoly jsou obvykle vystaveny velkému opotřebení, proto bychom měli zvolit pevný materiál,
- snadné čištění – stoly by měly být navrženy tak, aby se snadno čistily, dezinfikovaly a udržovaly,
- krásný vzhled – estetický stůl dělá jídlo na něm podávané hezčím a zpříjemňuje stolování.
- Výběr správných jídelních stolů umožňuje, aby nám nábytek sloužil dlouhou dobu bez nutnosti výměny.
Co je třeba zvážit při nákupu stolů do jídelny?
- Počet osob, které mohou sedět u jednoho stolu – tento parametr je při nákupu kavárenských stolů nesmírně důležitý, protože musíme brát v úvahu především pohodlí a komfort našich hostů. Pokud se rozhodnete pouze pro stoly pro dvě osoby, bude obtížné ubytovat více osob, aniž byste museli změnit uspořádání prostoru,
- množství nádobí, které se vejde na stůl – to je další důležitý parametr, protože kromě nádobí, kterým naši hosté jedí, potřebujeme na stůl umístit řadu dalších věcí, jako jsou ubrousky, koření, předkrmy, nápoje, omáčky nebo hlavní jídla podávaná na společném talíři,
- zda chcete stoly kombinovat – na to se vyplatí myslet, protože to má velký význam při výběru tvaru stolů. Kulaté stoly nejsou vhodné pro sestavení většího stolu, což lze snadno provést u čtvercových nebo obdélníkových stolů,
- Kolik místa máte k dispozici – počet a velikost stolů musí vycházet z prostoru, který máte k dispozici. Je také třeba zvážit vzdálenost mezi stoly, aby se hosté cítili pohodlně,
- účel místa konání – zvažte, zda je místo vhodné pro jednotlivé hosty nebo páry, případně pro větší skupiny, jako jsou rodiny s dětmi nebo organizované výlety. To bude mít významný vliv na vaše rozhodnutí o velikosti stolu. V prvním případě je vhodné zvolit větší počet menších stolů, zatímco v druhém případě je nejlepší menší počet stolů s o něco větší plochou,
- Vzhled stolů odpovídá výzdobě prostoru – estetika podniku je stejně důležitá jako jídlo, které se v něm podává, proto by všechny prvky vašeho prostoru nebo restaurace měly být v souladu.