Proč si otestovat svou jazykovou úroveň?


Zjistíte, jak jste na tom se svou jazykovou úrovní a v jakých oblastech je třeba ještě zapracovat. Znalost jazykové úrovně Vám pomůže posoudit, zda jste dostatečně připraveni na jazykové zkoušky, což může ovlivnit Vaše další vzdělávací a profesní příležitosti. Navíc Vám to usnadní výběr správného jazykového kurzu.

Kde si mohu otestovat svou jazykovou úroveň?

Na stránkách Jazykové školy PELICAN máte možnost vyzkoušet si rozřazovací test, který je navržen tak, aby posoudil úrovně jazyka od začátečníků až po pokročilé.

Test je dostupný v sedmi různých jazycích, mezi které patří angličtina, čeština, němčina, španělština, francouzština, ruština a italština. Na základě výsledku testu zjistíte, jakou úroveň daného jazyka aktuálně ovládáte.

pelikan

Jak se dělí úrovně jazykových znalostí v PELICANU?

Jazykové úrovně dělíme dleSpolečného evropského rámce pro jazyky (Common European Framework of Reference for Languages), jenž byl vyvinut ve snaze sjednotit systémy vzdělávání a testování znalosti cizích řečí v Evropě.

Jazykové úrovně jsou rozděleny podle kombinace písmen (A, B nebo C) a číslic (1 nebo 2). Písmena označují úroveň jazykových schopností – A představuje začátečníka, B obratnějšího mluvčího a C pokročilého, plně způsobilého mluvčího.

studium

Může mi znalost mé jazykové úrovně pomoci s pracovními příležitostmi?

Jistě! Vaše jazykové dovednosti mohou výrazně ovlivnit Vaše pracovní příležitosti, protože mnozí zaměstnavatelé je po svých zaměstnancích vyžadují. Často také chtějí certifikát z jazykové zkoušky jako důkaz Vaší úrovně. Absolvování takové zkoušky Vám tedy nejen přesně určí jazykovou úroveň, ale také Vám poskytne konkurenční výhodu na trhu práce.

Proč je důležité otestovat svou jazykovou úroveň?

Dalším důvodem, proč je užitečné otestovat svou jazykovou úroveň, je příprava na jazykové zkoušky, jakými jsou TOEFL, DELF, Cambridge zkoušky nebo státní jazykové zkoušky. Znalost Vaší jazykové úrovně je klíčová pro identifikaci slabých stránek, na kterých je potřeba pracovat.

Z výsledku také zjistíte, zda máte šanci zkoušku úspěšně složit. Kromě toho je jazykový certifikát často požadován při přijímacích řízeních na vysoké školy nebo při studiu v zahraničí.

Jak často byste měli testovat svou jazykovou úroveň?

Nejvhodnější je provádět testování po intenzivnějším studijním bloku, nejlépe však každého půl roku. Tento přístup Vám umožní sledovat váš pokrok a ověřit, zda jste dosáhli požadovaného pokroku. Pravidelné hodnocení také poskytuje možnost přizpůsobit studijní plán tak, aby byl co nejefektivnější.

univerzita

Máte další otázky k otestování jazykové úrovně? Kontaktujte nás prostřednictvím kontaktních údajů na webových stránkách Jazykové školy PELICAN, nebo nás navštivte osobně na adrese Lidická 9. Těšíme se na Vás!